donderdag 17 januari 2013

Nibud geeft aan dat 2013 een zwaar jaar wordt voor de portemonnee

Het is het vierde jaar op rij waarbij er aan de koopkracht wordt ingeleverd. Een erg vervelende situatie voor diegene die dat treft. In het bijzonder de gepensioneerden en bijstandsgerechtigden en niet te vergeten o.a. veel ondernemers in het MKB. Tijd dus om je financiële huishouding in de greep zien te krijgen.



Er verschijnen nu meer en meer instanties die je kunnen helpen om orde op zaken te stellen in je financiële huishouding.
Budgetcoaches, finance planners en diverse aanbiedingen via allerlei site's die je allemaal willen helpen, een goede en positieve zaak wanneer je er zelf niet meer uit komt.
Maar let wel dat bij alle berekeningen die op ons worden afgevuurd moeten we wel bedenken dat geen situatie gelijk is en dat het altijd voorbeelden zijn.
Een verandering zoals promotie, veranderen van baan, stoppen met werken, gezinsuitbreiding e.d. hebben vaak veel meer invloed op je budget dan de berekingen die het Nibud op de fictieve situaties loslaat. Maar hoe dan ook je blijft zelf verantwoordelijk en dat wordt ook van je verwacht van wie dan ook die je helpt.

Dus start met contractreminder om gemakkelijk een overzicht te krijgen van je contracten en abonnementen en deze is gratis te gebruiken. Hierin vul je al je contracten en abonnementen die een bepaalde looptijd hebben en die je moet opzeggen, want anders loopt het contract gewoon door. Als je je eigen overzicht hebt en je eigen allerts hebt ingesteld kan er geen contract meer aan je aandacht ontsnappen. Als het contract is afgelopen kan het zijn dat je dan scherpere aanbiedingen krijgt van andere vergelijkbare partijen waarop je kunt besparen. Zo krijg je grip op al je vaste kosten en wordt je zelf manager van je eigen financiële huishouding en het is vooral leuk om te doen. Mocht je dan nog gebruik willen maken van bv. een budgetcoach of van een andere budgetadviesorganisatie dan heb jij alvast alles op een rij.

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.

Contractreminder

woensdag 16 januari 2013

De nep nota van MKB registratie services

Ook hier bij Contractreminder viel deze week een nota van MKB registratie services op de mat.
En wij zullen niet de enigen zijn geweest met misschien wel weer met honderden tegelijk, een plaag waar iedere ondernemer mee wordt geconfronteerd de zg. spook of nep facturen.

Waar moet je op letten en wat is het beste methode om hier niet in te stinken.

Het zijn altijd maar weer de kleine lettertjes die op al onze facturen en contracten staan. Wanneer je die zorgvuldig leest dan lees je idd ook op deze nota's de volgende teksten:


Opmerking u akkoord bent met deze aanbieding te voldoen aan bovenstaand rekeningnummer,

of Indien u in gaat op deze aanbieding is uw registratie geldig voor de termijn zoals hierboven omschreven.


Maar desondanks betalen honderden dit soort facturen en komt men er te laat achter en is men door schade en schande wijs geworden.

Om dit te voorkomen kun je op een eenvoudige en gratis manier gebruik maken van onze contractreminder. Daarin kan men in een keurig overzicht die u zelf heeft gemaakt al je contracten invoeren en bijhouden.
Dit is voor iedereen overzichtelijk en hoe simpel het ook klinkt , kom er een contract niet voor in de lijst dan ook niet betalen voordat je hem uitvoerig hebt bestudeert en gelezen.
Zo kun je voorkomen dat je goed geld naar kwaad geld gooit.

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.


MKB waarschuwt































Contractreminder

Hoe het geld in een MKB zaak eruit kan vliegen


Onlangs sprak ik een MKB er met het volgende voorbeeld dat ging over het vergelijken van zijn telefoon en internetverbinding in zijn winkel.
Momenteel gebruikt hij een Dongel van KPN en hij heeft een abonnement van de KPN. Daar hij eindelijk even tijd had ging hij aan het vergelijken.
Momenteel heeft hij een abonnement voor € 65, - per maand bij de KPN + € 20,- voor het gebruik van een Dongel per maand en nog een abonnement voor zijn pinautomaat bij een andere aanbieder voor € 17,95 per maand. Daarbij komt nog eens gemiddeld per maand € 38,- voor het bellen erbij. Totaal is deze ondernemer dus maandelijks € 140,95 kwijt voor zijn telefonie en internet pakket.

Bij het zich eens goed laten informeren bij andere aanbieders kwam hij tot het volgende bedrag : € 17,85 per maand voor zijn pinautomaat, € 10,50 per maand voor een 4mb internetverbinding en € 12,- voor onbeperkt bellen op vast telefonie. Totaal bedrag per maand dus € 40,85 per maand.

Verschil tussen het bedrag dat hij nu betaald is € 140,95 -/- € 40,85 = € 100,10

Echter daar komt hij nu achter want uit navraag bij KPN bleek dat zijn contract net conform de contractafspraken was verlengt tot 1 november 2013 waaraan niet te tornen valt. Dus zijn directe schade is nu 11 maanden x € 100,10 ( verschil tussen oude en nieuw maandbedrag ) is totaal € 1.101,10

Helaas is dit verhaal voor hem niet meer te corrigeren en moet hij zijn contract uitzitten, maar voor anderen zou het wijs zijn om dit soort contracten eens na te lopen en in de gratis contractreminder te zetten. Het kan je veel geld besparen, want op deze wijze vliegt er veel geld je zaak uit, omdat je niet op tijd wordt gewaarschuwd

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.



Contractreminder