vrijdag 9 mei 2014

Meld contractverlenging maand van te voren

Werkgevers wordt erop gewezen dat per 1 juli 2014 personeel een maand van te voren schriftelijk van op de hoogte worden gesteld of het tijdelijke contract wordt verlengd. Als deze regel niet wordt nageleefd, kost dat een half tot heel maandsalaris.
VNO-NCW en MKB-Nederland wijzen op deze nieuwe flexmaatregel , want veel werkgevers zouden hier nog niet van op de hoogte zijn. De maatregel maakt deel uit van de Wet flexibiliteit en zekerheid. 

Momenteel kunnen werkgevers tot het allerlaatste moment wachten met de mededeling. Dit geldt niet meer voor contracten die aflopen vanaf 1 augustus van dit jaar. Als de werknemer twee weken te laat wordt ingelicht, dan krijgt hij twee weken loon uitbetaald. Bij nog meer uitstel kan kan de werknemer een maandloon eisen.

Deze maatregel zal vele werkgevers aan gaan, om dit soort situaties te voorkomen waarin het de werkgevers extra geld gaat kosten, is het wijs om gebruik te maken van de Contractreminder naast het invullen van al uw andere contracten waar u moet letten op contracten met een afloop termijn.

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.

http://www.contractreminder.nl/blog/meld-contractverlenging-maand-van-te-voren/