vrijdag 26 april 2013

ONDERNEMERS BLIJ MET AANPAKKEN ACQUISITIEFRAUDE

Een mooi initiatief vanuit de 2de kamer om dit hinderlijk fenomeen aan te pakken. En dat acquisitiefraude strafbaar wordt gesteld.

Het probleem zit hem al jaren in de bewijslast dat slachtoffers geen poot hadden om op te staan omdat men altijd tegen een muur van onwelwillendheid aanliep. Men wil het nu omdraaien en de bewijslast komt nu bij de zogenaamde aanbieder te liggen.

En toch blijven wij als contractreminder ons erover verbazen dat ondernemers er steeds weer intuinen. Immers er staat een instrument ter beschikking aan de ondernemers om gratis al hun contacten in te voeren . Voordeel daarvan is dat men in 1 overzicht kan zien bij wie men een contract heeft en vooral wanneer deze afloopt. Wij van Contractreminder denken dat de eigen verantwoordelijkheid toch ook een grote rol speelt hierin. Want we kunnen niet verwachten dat alles vanuit Den Haag voor de ondernemers wordt dichtgetimmerd. Want ondanks dat men acquisitiefraude aanpakt en het probeert te bestrijden zal een ander probleem of variatie gaan opdoemen. Dus aan al diegene die contracten en abonnementen aangaan maak gebruik van een systeem dat consequent is en waarover je zelf de baas bent. Simpeler kunnen we het niet maken.

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.

Als aanvulling het artikel van MKB Nederland : ondernemers blij met aanpakken acquisitiefraude