donderdag 20 juni 2013

Accountant is niet proactief genoeg.


Een herkenbare situatie als het gaat om servicekosten men boekt vaak een fiks bedrag in zonder vaak de klant de vraag te stellen of het helemaal klopt.
Daarin herkennen de mensen van servicekosten-re zich in bovenstaande titel en krantenartikel .Immers vaak worden er grote bedragen door de accountant gecontroleerd zonder de vraag te stellen of dit bedrag eigenlijk wel helemaal correct. Immers een accountant kan deze vraag zeker niet beantwoorden omdat het buiten zijn vakgebied valt, zoals in het artikel staat te lezen zegt ook ruim 76% van de ondernemers dat de accountants hun specifieke branche niet goed kent.

Men zou het MKB helpen, vooral omdat dit een groep is dat vaak heeft te maken met het specifieke onderwerp als servicekosten. Denk alleen maar eens aan al die winkeliers die winkelruimte huren in grote winkelcentra.

Dus accountant wees proactief en laat uw klant deze kostenpost checken.

VvE kan appartement verkopen bij achterstand in de servicekosten.


Interessante uitspraak voor VVE's. Het bewijst dat servicekosten een serieus onderwerp is die je lang kan achtervolgen. Daarom houd ook bij zakelijke situaties de vinger op de pols en laat u bijstaan door experts.
Voor kantoren en winkelpanden geldt nog een andere regeling omdat huurders natuurlijk geen eigenaar zijn van het pand. Maar wat als de verhuurder nooit de kosten betaald voor een pand waarin de huurder gebruik maakt van alle voorzieningen. Om te beginnen met gas, water en licht. Deze kunnen dan bij wanprestatie van verhuurder uiteindelijk worden verhaald op huurder omdat die deze ook heeft afgenomen. Maar als huurder vervolgens ook weigert te betalen kan er een situatie ontstaan dat de rechter uitspraken doet zoals geldt voor een eigenaar binnen een VvE.

Dus wees ervan overtuigd dat al uw vooruitbetaalde kosten ook daadwerkelijk bij de leveranciers terecht komen .


In een kantoor kunt u de servicekosten verlagen met slimmer beheer


Mooi dat je met slimmer en zuiniger beheer je servicekosten kunt verlagen. De kern van de afrekening servicekosten blijft natuurlijk wel dat de ontvanger deze weet te beoordelen.
Natuurlijk onderschrijven wij het artikel geheel. Door zuiniger beheer ga je de servicekosten verlagen. Daar valt geen spelt tussen te krijgen maar dat is volgens ons niet echt de kern van de zaak. Immers zuinig beheer zit in het gedrag van de huurder en hangt sterkt af van bijvoorbeeld de weersomstandigheden. De kern van de afrekening servicekosten zit in hierin dat alle posten juist zijn geboekt. Dat alle m2 goed zijn doorberekent en dat alles binnen een pand juist is verdeeld bijvoorbeeld. Of is de service op peil en betaald men ook voor niet afgenomen diensten.

Maar het blijft een mooi streven dat door slimmer beheer er zuiniger met de kosten wordt omgegaan naast een goede eindafrekening.


Airconditioning en servicekosten


Wanneer vandaag buiten de thermometer omhoog vliegt en iedereen aan vakantie denkt, moet u werken. Dat is op zich natuurlijk niet erg maar gebeurd dat ook in aangename temperaturen ?

Bij hoge temperaturen buiten moet u van uw verhuurder kunnen verwachten dat deze zijn klimaatinstallaties als de airco, topkoeling of ander zg. climate installaties op orde heeft. Met andere woorden het moet nu werken en niet als de warmte voorbij is.

Helaas blijkt in de praktijk dat deze machines gebrekkig functioneren omdat ze vaak erg slecht worden onderhouden door de eigenaren. Immers zo vaak gebruik je ze nu ook weer niet. Nog erger wordt het wanneer de eigenaar helemaal geen service contracten heeft afgesloten of zelfs niet meer in staat is om deze contracten te betalen terwijl u wel braaf uw voorschotten servicekosten betaald.
Of dat ze, de aan u lang beloofde vervangingen van de klimaatinstallaties, niet kunnen betalen.

U kunt dan als huurder in een rare spagaat terecht komen waarvan wij hopen dat het u niet treft.
Maar feit blijft wel dat u dit altijd weer tegen komt wanneer de eindafrekening servicekosten op tafel komt.

Laat u dan bijstaan door onze servicekosten experts die de effecten van slecht werkende installaties op de servicekosten voor u kunnen bepalen en dat u het u niet overkomt.

http://www.servicekosten-re.nl/blog/airconditioning-en-servicekosten/