maandag 8 april 2013

Energieoverstappen onduidelijk

De Autoriteit Consument en Markt ( ACM ) heeft in zijn onderzoek geconcludeerd dat consumenten maar moeilijk overstappen naar een andere aanbieder van energie. Terwijl de consument daarmee gemakkelijk gemiddeld € 400,- kan besparen.


De ACM spreekt van een gemiste kans voor de consument die de moeite niet neemt van een overstap. Men stelt dan ook dat het de consument gemakkelijker moet worden gemaakt. De ACM heeft daavoor zelfs een overstapcoach voor gecreerd om de overstap door consumenten en bedrijven gemakkelijker te maken.

Wij als Contractreminder stellen echter dat het begint bij een reminder van wanneer je contract afloopt en stelt zijn dienst daarvoor dan ook gratis beschikbaar voor de consument. Want zonder een alert dat je contract afloopt komt de consument niet in beweging en dat geldt voor alle contracten en abonnementen. Als de consument via Contractreminder een reminder krijgt dan nemen bedrijven zelf contact op met de consument om hun betere aanbiedingen te doen. Zo komt de markt opgang .

zie ook het artikel van de ACM : Energieoverstappen onduidelijk

Wat zou het fijn zijn wanneer mij dat niet meer zou overkomen.